ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 29χρονου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 29χρονου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 29χρονου αντιεξουσιαστή

που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 29χρονος προσήλθε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Ο 29χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου. Ωστόσο –όπως όλα δείχνουν- σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τη δικαιοσύνη καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον συνδέει και με τη "γιάφκα" της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο , η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Πως εντοπίστηκε ο δράστης

Ο 29χρονος, Έλληνας στην καταγωγή, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι Αρχές εξετάζουν από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, πιθανή συμμετοχή του και σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ήδη από την Παρασκευή, οι Αρχές εκτιμούσαν ότι είχαν καταφέρει να προσδιορίσουν την ταυτότητα των τεσσάρων κακοποιών, οι οποίοι, όπως φαίνεται, έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο.

Ο ένας φέρεται ως σεσημασμένος «συνεργάτης» του διαβόητου Κ. Πάσσαρη και των αδελφών Παλαιοκώστα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν πιθανότατα εμπλακεί και σε άλλες ληστείες. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και ο τέταρτος κακοποιός, Ελληνας υπήκοος, έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία.

Η άρση απορρήτου των κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κινητό που άφησαν πίσω τους οι ληστές, αλλά και η ανίχνευση αποτυπωμάτων και DΝA από το καπέλο, το μαντήλι και το αυτοκίνητο που βρέθηκαν μετά τη ληστεία αποτέλεσαν τα βασικά «κλειδιά» της έρευνας που όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσουν και στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του εκτελεστή της Πάρου στο προσωπικό του blog

Ληστεία Πάρος: Στον εισαγγελέα ο 29χρονος!

Ληστεία Πάρος: Το δεξί χέρι του Πάσσαρη πίσω από την δολοφονία