ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Επεισόδια Χρυσής Αυγής-αστυνομικών για τους λαθρομετανάστες

Κόρινθος: Επεισόδια Χρυσής Αυγής-αστυνομικών για τους λαθρομετανάστες

Επεισόδια σημειώθηκαν στο στρατόπεδο της Κορίνθου λόγω της απόφασης της αστυνομίας να συγκεντρώσει εκεί λαθρομετανάστες που συνέλαβεκατά την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς".

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.

Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες. Ωστόσο για ώρα περίπου 100 λαθρομετανάστες που συνελήφθηκαν παρέμεναν μέσα σε κλούβες.

Τελικά οι κάτοικοι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πλήρη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Λίγο μετά τη μία ο αποκλεισμός «έσπασε» και οι κλούβες της αστυνομίας πέρασαν στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο στρατόπεδο της Κορίνθου έχουν εγκατασταθεί 100 μετανάστες που έχουν συλληφθεί στα όρια του νομού και άλλοι περίπου 200 που μεταφέρθηκαν εκεί από την Αμυγδαλέζα.

Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 7.00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Παράλληλα εκτάκτως συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο και ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπει στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το στρατόπεδο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

«Δυστυχώς οι υπουργοί δεν μας άκουσαν, θεωρώ ότι είναι μέγα λάθος, θεωρώ ότι όλοι οι φορείς πρέπει σήμερα το μεσημέρι να έρθουν στην σύσκεψη του Επιμελητηρίου. Θεωρώ ότι είναι πολύ κακό για την πόλη, δίπλα στα λύκεια, δίπλα στο αθλητικό κέντρο, μέσα στην πόλη να έχουμε ένα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών», ανέφερε.

Χρυσή Αυγή: Έγκλημα η εγκατάσταση στο στρατόπεδο

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει ότι συνιστά εγκληματική πράξη η μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών, ιδίως όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός.

«Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο: