ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ αδυνατεί να προστατεύσει και την ίδια τη Δικαιοσύνη

Η ΕΛΑΣ αδυνατεί να προστατεύσει και την ίδια τη Δικαιοσύνη

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται πλήρως το newsbomb.gr που, πριν από ούτε ένα μήνα, μιλούσε για τα προβλήματα της Αστυνομίας…

Στις 21 Σεπτεμβρίου μιλήσαμε για την ανυπαρξία της αστυνομίας, μια κατάσταση την οποία βιώνουν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Το newsbomb.gr ασχολήθηκε με ένα φλέγον θέμα που δεν είναι άλλο από την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα και αυτεπάγγελτα με εισαγγελική παραγγελία εναντίον μας κατηγορώντας το newsbomb.gr για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ποιος όμως λέει την αλήθεια και ποιος το ψέμα; Μάλλον όχι εμείς.

Μόλις 25 μέρες μετά, είχαμε σήμερα τα δύο απίστευτα περιστατικά στην Ευελπίδων, τα οποία επιβεβαιώνουν –πλήρως- το δημοσίευμα του newsbomb.gr. Ως δημοσιογραφική ομάδα του newsbomb.gr δεν είμαστε ούτε χαρούμενοι, ούτε πανηγυρίζουμε που επιβεβαιωθήκαμε. Το αντίθετο. Είμαστε βαθιά στενοχωρημένοι.

Μακάρι να είχαμε κάνει λάθος…

Μια γυναίκα σήμερα το πρωί πέρασε όπλο εντός του χώρου των δικαστηρίων και έξω ακριβώς από την πόρτα του ανακριτή πυροβόλησε δυο φορές, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό και έναν τραυματία. Οι δυο προσαχθέντες στον ανακριτή κατηγορούνταν για την δολοφονία του 19χρονου γιου της πέρυσι στον Οκτώβριο. Λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί μετέφεραν έναν Γεωργιανό κρατούμενο στα δικαστήρια ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για εξύβριση αστυνομικού και αντίσταση κατά της αρχής. Αυτός κατάφερε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών και να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αποδεικνύεται με τον πλέον εμφατικό –και δυσάρεστο- τρόπο ότι η Αστυνομία δεν είναι ικανή να διαφυλάξει ούτε την ίδια την Δικαιοσύνη… Αποδεικνύεται αυτό ακριβώς που έγραφε το newsbomb.gr πριν από μόλις 25 μέρες. Ότι πρέπει κάτι να γίνει, ώστε να δοθεί στην ΕΛΑΣ κάθε στήριξη για να επιτελέσει το κρισιμότατο λειτούργημά της, από το οποίο εξαρτώνται οι ίδιες μας οι ζωές.

Προς Θεού, το newsbomb.gr δεν ισχυρίζεται ότι φταίει η πλειονότητα των Αστυνομικών, ούτε των διοικητών τους. Το αντίθετο. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι που πρώτοι ντρέπονται με περιστατικά όπως τα σημερινά. Αλλά, δυστυχώς, τους ανθρώπους αυτούς δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Το σύστημα; Κάποιοι συνάδελφοί τους που αντιμετωπίζουν το καθήκον τους εσφαλμένα; Κάποιες από τις πολιτικές ηγεσίες; Αυτά πρέπει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Η τραγική σημερινή μέρα επιβεβαιώνει το newsbomb.gr στις ανησυχίες που εξέφρασε για την Αστυνομία. Η τραγική σημερινή μέρα αποδεικνύει ότι η Αστυνομία δεν είναι καν σε θέση -κάποιες φορές- να προστατέψει την ίδια τη Δικαιοσύνη (αφού μέσα κι έξω από το κτίριο των Δικαστηρίων συνέβησαν τα δύο απίστευτα περιστατικά). Τη Δικαιοσύνη που στράφηκε εναντίον του newsbomb.gr με τη μήνυση περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. Μακάρι να ήταν ψευδείς… Δυστυχώς, για όλους μας, το newsbomb.gr επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Μήπως πλέον κάποιος πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα, όχι εναντίον ενός ενημερωτικού μέσου που κάνει τη δουλειά του, αλλά ώστε να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες αυτών έχουν φέρει την Αστυνομία σε αυτή την τραγική κατάσταση; Διότι, προφανώς, αυτή η εικόνα δεν είναι αποτέλεσμα των τελευταίων εβδομάδων ή μηνών. Είναι μια διαδικασία που έχει ρίζες ετών…

Διαβάστε επίσης:

Απόδραση αλλοδαπού από την Ευελπίδων

Γυναίκα σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της μέσα στα δικαστήρια