ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Χίλιες θέσεις για απόκτηση ειδικότητας σε Έλληνες γιατρούς

Γερμανία: Χίλιες θέσεις για απόκτηση ειδικότητας σε Έλληνες γιατρούς

Περισσότερα από 10 νοσοκομεία του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας δίνουν τη δυνατότητα σε Έλληνες γιατρούς να αποκτήσουν ειδικότητα, σε κάποια από τις 1000 κενές θέσεις που διαθέτουν.

Για το πρόγραμμα αυτό ενημερώθηκαν σήμερα περισσότεροι από 100 νέοι Έλληνες γιατροί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διημερίδας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάρλις Μπρέντεχορστ.

«Ήδη υπάρχουν 2000 Έλληνες γιατροί οι οποίοι εργάζονται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Επίσης, λόγω του ότι ζουν εκεί Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, υπάρχει ένα πολύ καλό πεδίο, μία πολύ καλή κοινωνική ένταξη, μία πολύ καλή αποδοχή. Θεωρώ ότι και μελλοντικά όποιος θελήσει να αναζητήσει σε αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο τη δυνατότητα να κάνει ιατρική ειδίκευση θα συναντήσει ένα πολύ καλό περιβάλλον» επισήμανε η κα Μπρέντεχορστ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλης Ταρλατζής επεσήμανε πως το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί ενώ οι θέσεις ειδικότητας είναι περιορισμένες.

«Στην Ελλάδα οι γιατροί πρέπει να περιμένουν 7-8 χρόνια προκειμένου να βρουν μια θέση για να κάνουν ειδικότητα ενώ στην Γερμανία υπάρχει έλλειψη ειδικευόμενων και υπάρχουν θέσεις για να κάνουν άμεσα ειδικότητα», ανέφερε ο κ. Ταρλατζή.