ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις και διοικητικούς

Μήνυμα Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις και διοικητικούς

Το δικαστήριο αποφάσισε να κρίνει την απεργία μόνο παράνομη- Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατεπείγουσα έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης

Σε διάλογο καλεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους διοικητικούς υπαλλήλους, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου» αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας.

«Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.

Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ

Παράνομη κρίθηκε για ακόμη μια φορά η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ.

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει για Τρίτη φορά ο υπουργός Παιδείας. Κ. Αρβανιτόπουλος ζητώντας να κριθούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές.
Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να κρίνει την απεργία μόνο παράνομη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατεπείγουσα έρευνα που έχει διαταχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, η οποία έχει κριθεί παράνομη.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας

Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Αναβρασμός στην Παιδεία - Εισαγγελική έρευνα για τις απεργίες