ΕΛΛΑΔΑ

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Οι φυλακές δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Οι φυλακές δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις ότι οι φυλακές είναι «ξέφραγο αμπέλι» και ότι συγκεκριμένοι κρατούμενοι έχουν πάρει τα «κλειδιά» των αρχιφυλάκων δίνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας.

Με σχετική ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταδικάζουν τις αυθαίρετες ερμηνείες από μερίδα ΜΜΕ που «προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως ένα δήθεν σύνολο κλαψουριζόντων, λιγόψυχων, ριψάσπιδων και τρομοκρατημένων μειράκιων» και υπεραμύνονται του έργου τους.

«Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είμαστε εδώ παρόντες και πάντα αξιόμαχοι, αφοσιωμένοι στο καθήκον και με τις όποιες κατά καιρούς ήττες μας να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας απογοητεύουν, να μας πεισμώνουν και να μας κάνουν να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. Σε άλλους χώρους να ψάξουν λοιπόν για τέτοια φαινόμενα...», αναφέρουν.

Μάλιστα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι οι καθημερινές έρευνες που κάνουν σε όλες τις φυλακές με τα ευρήματα τα οποία κατάσχουν, η θαρραλέα παρουσία τους σε συμπλοκές αντίπαλων ομάδων κρατουμένων οι οποίες είναι εξοπλισμένες με αυτοσχέδια μαχαίρια, λοστούς ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να λειτουργήσει ως όπλο, σε κάθε στάση ή μαζική εξέγερση αποδεικνύει το πόσο αξιόμαχοι είναι.

«Μεγαλύτερη απόδειξη του τι κάνουμε και πώς κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μας, είναι οι τραυματισμοί και οι ξυλοδαρμοί τόσων συναδέλφων μας . Τι νομίζουν κάποιοι ότι οι τραυματισμοί στις φυλακές οφείλονται σε τροχαία; Είναι κανένας συνάδελφος μας χτυπημένος στην πλάτη γιατί είχε τραπεί σε φυγή; Όχι βέβαια», τονίζουν οι σωφρονιστικοί και καταλήγουν: «Ναι, οι φυλακές έχουν προβλήματα, πολλά και σημαντικά. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι». Το «αμπέλι» αυτό φυλάσσεται κύριοι και φυλάσσεται με κόστος από εμάς τους αποδεκατισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που ωστόσο ποτέ δεν υπήρξαμε συμβιβασμένοι και φοβισμένοι, πόσο μάλλον προσκυνημένοι».