ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ - Καλά νέα για την 9χρονη

Απολογείται ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ - Καλά νέα για την 9χρονη

Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον ιδιοκτήτη του παράνομου λούνα παρκ καθώς και για τους 3 εργαζόμενους. Το τραγικό συμβάν της Κυριακής, όπου ένα 13χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του ενώ η 9χρονη αδερφούλα του τραυματίστηκε σοβαρά, «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας realnews, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Με βάση το συγκεκριμένο πόρισμα, θα διενεργηθεί και διοικητικός πειθαρχικός έλεγχος για τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση θα καλέσει τον Χρήστο Κορτζίδη σε απολογία και εφόσον κριθεί ότι έχει ευθύνες, θα παραπεμφθεί για πειθαρχικό έλεγχο στο πενταμελές συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η δημοτική αρχή άφηνε το λούνα παρκ να λειτουργεί παράνομα χωρίς άδεια λειτουργίας, εισπράττοντας ωστόσο το μίσθωμα για το οικόπεδο που της είχε παραχωρήσει και δίνοντας δωρεάν δημοτικό ρεύμα. Η επιχείρηση είχε παραβιάσει ακόμη και το συμφωνητικό εκμίσθωσης για δύο μήνες, χωρίς ο δήμος να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε κίνηση.

Ωστόσο, από το μέτωπο της 9χρονης τα νέα είναι ευχάριστα καθώς η κατάσταση του κοριτσιού βελτιώνεται συνεχώς.

Έχει πάντα στο πλευρό της τους γονείς της αλλά και ομάδα ψυχολόγων.

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Στο μεταξύ, την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με κατ' επείγον έγγραφο του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Από κόσκινο οι παιδικές χαρές

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης ζητεί από όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνει επανέλεγχος στα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Παράλληλα τους καλεί να κάνουν αυτοψία στους χώρους προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Δείτε σε ποιες περιοχές βελτιώνεται ο καιρός

Σαρωτικοί έλεγχοι σε παιδότοπους και παιδικές χαρές

Χαλκίδα: Ο θάνατος στο λούνα παρκ ξύπνησε άσχημες μνήμες

Τι απαντά ο δήμαρχος Ελληνικού για την τραγωδία στο λούνα παρκ