ΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΑΘ Παγίων: Έργο αποχέτευσης στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

ΕΥΑΘ Παγίων: Έργο αποχέτευσης στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής της «Αποχέτευσης Ακαθάρτων Περιοχής Άνωθεν Εσωτερική Περιφερειακή Οδού του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου»,στα γραφεία της «ΕΥΑΘ Παγίων».


Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της πολιτικής των επενδύσεων για την ύδρευση και την αποχέτευση των περιοχών ευθύνης της ΕΥΑΘ και προβλέπει την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σε όλο το εύρος της περιοχής άνωθεν της εσωτερικής περιφερειακής οδού του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από την ΕΥΑΘ Παγίων, ανέρχεται σε 5.473.500 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής, 18 μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων κ. Μιλτιάδη Τασούλη η κατασκευή του δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων έρχεται να αναβαθμίσει μιας από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικιστικά περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει φρενήρη ανοικοδόμηση και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις υποδομών. «Πρόκειται για ένα έργο βιώσιμο, αειφόρο αναπτυξιακό, ιδιαίτερα σημαντικό για το Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία, το οποίο θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής ανακουφίζοντας τους κατοίκους της από το επιπρόσθετο κόστος κάλυψης των σημερινών αποχετευτικών αναγκών» τόνισε ο, προσθέτοντας πως πέραν της χρηστικής του σπουδαιότητας, το έργο θα δημιουργήσει θέσεις απασχολήσεις για αρκετούς εργαζόμενους.

Η σύμβαση υπεγράφη εταξύ του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΕΥΑΘ Παγίων» το οποίο εκπροσωπείται στην παρούσα σύμβαση από τον κ. Μιλτιάδη Τασούλη, Πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ και της αναδόχου του έργου Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ψαρράς ΑΤΕ»,παρουσία του δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, Ευσταθίου Λαφαζανίδη.

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Κατερίνη: Δύο γυναίκες έκλεψαν έξι φιάλες ποτών από σούπερ μάρκετ