ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα δουλεμπόρων

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα δουλεμπόρων

Τη δράση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος αποκάλυψε ο εντοπισμός 99 παράνομων μεταναστών, ανάμεσά τους και βρέφη, οι οποίοι βρέθηκαν να μεταφέρονται στοιβαγμένοι σε φορτηγά, στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου.

Ως «εγκέφαλος» φέρεται 57χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας. Αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο Ηρακλειώτες οδηγούς των φορτηγών και έναν Σύρο, ο οποίος «επόπτευε» τα δρομολόγια.

Στον 57χρονο καταλογίζεται ότι «στρατολόγησε» τους δύο οδηγούς έναντι 1.500 ευρώ το δρομολόγιο.Εκείνος φέρεται να τους υπέδειξε τις «γιάφκες» όπου κρατούνταν οι μετανάστες, να τους καθόρισε την ώρα παραλαβής και τα δρομολόγια που θα ακολουθούσαν.

Αποκαλύπτεται ακόμα ότι η μεταφορά των 99 μεταναστών δεν ήταν και η μοναδική που είχαν κάνει.Υπάρχει ομολογία που αναφέρει ότι για λογαριασμό του φερόμενου ως «εγκέφαλου» είχε γίνει ανάλογο δρομολόγιο στο παρελθόν, για το οποίο οι δύο οδηγοί πληρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 2.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει, οι μετανάστες κρατούνταν υπό καθεστώς ομηρείας σε δύο σπίτια σε προάστια της πόλης του Ηρακλείου.

Οι διακινητές θα τους μετέφεραν σε ερημική παραλία στα νότια του νομού και από εκεί με βάρκες θα τους επιβίβαζαν σε πλοιάρια με προορισμό την Ιταλία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ωστόσο η Αστυνομία κατόρθωσε να δώσει ένα τέλος.

Διαβάστε επίσης: Τα τελικά αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες
Δείτε εδώ

15χρονος κατηγορείται για το βιασμό 3χρονου αγοριού