ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΕ: «Οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε»

ΔΟΕ: «Οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε»

Κατώτερη των προσδοκιών και άκαρπη χαρακτήρισε η η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) την συνάντηση που είχε με την με τους υφυπουργούς Παιδείας Αλ. Δερμετζόπουλο και Κ. Κουκοδήμο.

Το προεδρείο έθεσε όλα τα σημαντικά θέματα που απαχολούν τον κλάδο στους υφυπουργούς Παιδείας αλλά θεωρεί «οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται να μην έχει βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που είναι πιεστικά». Αυτό ανέφερε η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί -με μόνιμο προσωπικό- όσοι δάσκαλοι πήραν σύνταξη.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση με τον κ. Κουκοδήμο η ΔΟΕ έθεσε όλα τα θέματα που αφορούν τη διά βίου μάθηση, στελέχωση των ΙΕΚ με εκπαιδευτικό προσωπικό, την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού καθώς και θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Οι απαντήσεις του κ. Κουκοδήμου δεν ικανοποίησαν την Ομοσπονδία, η οποία καλεί τον «υπουργό και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα που καθημερινά αυξάνονται στη δημόσια εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακίστηκε ο πρώην ταμίας του Δήμου Ιωαννίνων

Αποκλείουν αριστούχο τυφλό φοιτητή από το ΑΠΘ για έναν... κανονισμό!