ΕΛΛΑΔΑ

Για κακούργημα ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Για κακούργημα ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Νίκου Λογοθέτη.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων αφορά - κατά το κατηγορητήριο - στην υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρόεδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση του κ. Γεωργίου ο οποίος κατήγγειλε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος, Νίκος Λογοθέτης, παρακολουθούσε την ηλεκτρονική του αλληλογραφία από τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ο οποίος παραπέμφθηκε ήδη να απολογηθεί σε Τακτικό Ανακριτή, αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να έχει πρόσβαση στον Η/Υ.

Μάλιστα, ο κ. Λογοθέτης με μηνυτήρια αναφορά του, καταγγέλλει ότι κάποιοι έχουν «μαγειρέψει» το έλλειμμα της χώρας για το 2009.