ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Περισσότεροι από 50 άνθρωποι απήχθησαν έπειτα από επιδρομή ληστών σε χωριό

Νιγηρία: Περισσότεροι από 50 άνθρωποι απήχθησαν έπειτα από επιδρομή ληστών σε χωριό
AP Photo/Olamikan Gbemiga

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες και παιδιά, απήχθησαν σε μια επιδρομή ληστών σε ένα χωριό στη βορειοδυτική Νιγηρία, δήλωσαν επτά κάτοικοι στο πρακτορείο Reuters.

Η επιδρομή στο χωριό Ούρμα στην Πολιτεία Κατσίνα, ξεκίνησε περίπου 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Η αστυνομία έκανε λόγο για 15 απαχθέντες, αλλά κάτοικοι με δηλώσεις τους στο Reuters έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Ο Αλχάτζι Μούσα, οι κόρες του οποίου ήταν ανάμεσα στους απαχθέντες, τόνισε ότι περισσότεροι από 100 ληστές «πυροβολούσαν από όλες τις πλευρές».

«Έδρασαν για περίπου τρεις ώρες χωρίς κανένας να τους αντιμετωπίσει», είπε.

Επτά κάτοικοι, και ένας άνδρας που απήχθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τους δράστες, ανέφερε ότι περισσότεροι από 53 άνθρωποι απήχθησαν, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες, μωρά και παιδιά. Οι δράστες έχουν ζητήσει λύτρα ήδη από κάποιους κατοίκους, ανέφεραν πηγές.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία της βορειοδυτικής Πολιτείας, έκανε λόγο για 15 γυναίκες απαχθέντες, προσθέτοντας πως δέκα από αυτές αφέθηκαν ελεύθερες, χωρίς να τραυματιστούν, έπειτα από μια ένοπλη μάχη με την αστυνομία.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αίγιο: Αποκάλυψη-σοκ για τον οδηγό - Είχε εμπλακεί σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς (vids)

Περίμενε 50 χρόνια το σχολικό reunion: Σκότωσε τον συμμαθητή που του έκανε bullying (vid)

Σχετικές ειδήσεις