ΚΟΣΜΟΣ

Η υγεία του Ερντογάν και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις

Η υγεία του Ερντογάν και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις

Του Κώστα Τζεβελέκου

Στην ενεργό πολιτική δράση επιστρέφει ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του και την εγχείρηση που του υπεβλήθη με επιτυχία στις 26 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Kısıklı ο Ιορδανός πρωθυπουργός Avn el Hasavne συνοδευόμενος από την κόρη του.

Ακόμη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μουσταφά Άμπντελ Τζαλίλ.

Ο Ιορδανός πρωθυπουργός θέλησε να μάθει τις προθέσεις της Τουρκίας για το Συριακό πρόβλημα.

«Αρκετά κλονισμένη η υγεία του»

Ωστόσο, πηγές της αντιπολίτευσης από την Άγκυρα σχολιάζοντας τις επισκέψεις των ξένων ηγετών στο σπίτι του Τούρκου πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού είναι αρκετά κλονισμένη.

Διπλωματικές πήγες αναφέρουν ότι όσο και να θέλει να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά παιχνίδια η κυβέρνηση σε σχέση με την υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού οι ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες «η εγχείρηση πέτυχε και ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι ακμαίος στην υγεία του», απέχουν πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Οι ίδιες πήγες ισχυρίζονται ότι πολύ σύντομα ο κ. Ερντογάν θα εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη καθώς πάσχει από μία σπάνιας μορφής καρκίνου.

Σε περίπτωση που η υγεία του κ. Ερντογάν δεν του επιτρέψει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, θα δημιουργηθεί ένα νέο σκηνικό σε Τουρκία και Μέση Ανατολή, πυροδοτώντας γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, δεν λείπουν αυτοί που εκφράζουν φόβους για θεσμό επεισόδιο με την Ελλάδα.