ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: Η φωτογραφία που στοιχειώνει την ανθρωπότητα

11η Σεπτεμβρίου: Η φωτογραφία που στοιχειώνει την ανθρωπότητα

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την ημέρα που η ανθρωπότητα άλλαξε για πάντα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν μετά από τρομοκρατική επίθεση με αεροπλάνα.

Ο φωτορεπόρτερ του Associated Press Ρίτσαρντ Ντρου ήταν ο άνθρωπος που πάτησε μερικά από τα πλέον μακάβρια κλικς στη φωτογραφική του μηχανή, τον άνθρωπο που πέφτει. Εναν άνδρα, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στους Δίδυμους Πύργους και μέσα στην απελπισία του βούτηξε στο κενό.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Ρίτσαρντ Ντρου μιλώντας πριν από μερικά χρόνια για τις επίμαχες εικόνες με τον «άντρα που πέφτει» είχε αναφέρει «είναι μια…ήσυχη φωτογραφία. Δεν είναι όπως οι άλλες βίαιες εικόνες που τραβάμε σε άλλες καταστροφές. Δεν υπάρχει ένταση, αίματα, πανικός. 'Ομως ο κόσμος αντέδρασε γιατί κατάλαβε πως θα μπορούσε να βρίσκεται στην ίδια θέση με τον άντρα αυτό και να κάνει την ίδια επιλογή…».

Η φωτογραφία του άνδρα που πέφτει στο κενό έγινε την άλλη ημέρα εξώφυλλο στους New York Times. Ο τίτλος του , «The Falling Man», του δόθηκε από ένα άρθρο στο περιοδικό Esquire. Ο Ντρου αναφέρει ότι πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φωτογραφίες του τρομοκρατικού χτυπήματος που βλέπουμε κάποιον άνθρωπο να πεθαίνει.

Δείτε την φωτογραφία στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Χαμός σε παραλία - Έτρεχαν να σωθούν με αυτό που είδαν στη θάλασσα