ΚΟΣΜΟΣ

Στους 22 οι νεκροί στη Ντεράα της Συρίας

Στους 22 οι νεκροί στη Ντεράα της Συρίας

Από την ημέρα που ξεκίνησε τη δράση του το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ , έχουν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).


«Είκοσι δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι λιποτάκτες, ένας πολίτης και 15 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, των δυνάμεων ασφαλείας και των δυνάμεων διατήρησης της τάξης, σκοτώθηκαν και πολλές δεκάδες άμαχοι τραυματίστηκαν μέσα στα σπίτια τους, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά, κατά τις συγκρούσεις και τα βαριά πυρά που ερρίφθησαν στην πόλη Ντάελ, στην επαρχία Ντεράα», διευκρινίζει το OSDH σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα Σύροι αξιωματούχοι συνέλαβαν χθες ένα σημαντικό μέλος της αντιπολίτευσης την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο που θα εκτελούσε πτήση για την Αίγυπτο, δήλωσαν ακτιβιστές.

Ο Αμπντούλ Αζίζ αλ Χάιρ, μέλος της αντιπολιτευόμενης Συριακής Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, προσέθεσαν οι ακτιβιστές, τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.