ΚΟΣΜΟΣ

Τον χαβά του: Ο σφαγέας Ερντογάν θα απαντήσει με αντίποινα στις αυστηρές κυρώσεις του Τραμπ

Τον χαβά του: Ο σφαγέας Ερντογάν θα απαντήσει με αντίποινα στις αυστηρές κυρώσεις του Τραμπ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει κυρώσεις ενάντια στις ΗΠΑ ως αντίποινα των τιμωρητικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εις βάρος της Άγκυρας για την στρατιωτική της επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Τη Δευτέρα η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας για την στρατιωτική της επέμβαση ενάντια στις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ωστόσο, οι επικριτές του Αμερικανού προέδρου τόνισαν πως τα μέτρα, μεταξύ άλλων η αύξηση στους δασμούς στην εισαγωγή χάλυβα από την Τουρκία και η παύση στις εμπορικές συνομιλίες, δεν ήταν τόσο ισχυρές για να επηρεάσουν.

Μιλώντας σε ένα υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα, ο Καλίν ανέφερε πως ειπώθηκε ξεκάθαρα σε Αμερικανούς αξιωματούχους πως η Τουρκία δεν θα κηρύξει εκεχειρία στην βόρεια Συρία και πως δεν θα διαπραγματευτεί με Κούρδους μαχητές.

Το βράδυ της Πέμπτης (16/10), τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία στις 22 Οκτωβρίου.

Φοβισμένος ο Ερντογάν

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τις πρώτες αρνήσεις, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν θα δει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς και τον Μάικ Πομπέο, απεσταλμένους του Τραμπ στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί τελικά αύριο, Πέμπτη (17/10), με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, τον οποίο στέλνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να αποσπάσει μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News πως ο Πενς και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν θα γίνουν δεκτοί παρά από τους Τούρκους ομολόγους τους, «προβλέπει να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία», γνωστοποίησε μέσω του Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ – Προσοχή! Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής – Μην τα πάρετε (Όλη η λίστα)

Ανατροπή με τα αναδρομικά: Ποιοι χάνουν τα λεφτά τους - Η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ