ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένουν ελληνικά οι ομογενείς στην Αυστραλία

Επιμένουν ελληνικά οι ομογενείς στην Αυστραλία

Με χαλαζοθύελλα γιορτάζει τα Χριστούγεννα η Μελβούρνη, με τους κατοίκους να βλέπουν έκπληκτοι εν μέσω θέρους την πόλη να ντύνεται στα λευκά.

Κι ενώ το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 30 βαθμούς, λίγο πριν τελειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην ύπαιθρο, ξέσπασαν τοπικοί ανεμοστρόβιλοι, θυελλώδεις άνεμοι, νεροποντή και χαλαζοθύελλα, με το χαλάζι να έχει το μέγεθος λεμονιού.

Οι αρχές δέχθηκαν πάνω από 500 κλήσεις για βοήθεια, ενώ οι πολίτες έλαβαν εντολές να αποφεύγουν την οδήγηση και να μένουν μακριά από τα παράθυρα στο σπίτι, λόγω του κινδύνου να σπάσουν τα τζάμια από το χαλάζι.

Πολλές περιοχές πλημμύρισαν, δέντρα και ηλεκτρικές στήλες ξεριζώθηκαν και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες αυτοκίνητα.

Πριν την κακοκαιρία, οι κάτοικοι έσπευσαν στη θάλασσα για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Οι ομογενείς προτίμησαν να εκκλησιαστούν και να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι.

Φέτος μάλιστα, οι περισσότεροι είχαν μεριμνήσει να προμηθευτούν ελληνικά προϊόντα, θέλοντας να δείξουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα.