ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει τις απειλές η Τουρκία: Θα στέλνουμε τα μέλη του ISIS στις χώρες καταγωγής τους

Συνεχίζει τις απειλές η Τουρκία: Θα στέλνουμε τα μέλη του ISIS στις χώρες καταγωγής τους

Την απειλή ότι η Άγκυρα θα στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που αιχμαλωτίζει, επανέλαβε σήμερα, Δευτέρα (04/11) ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη του ISIS που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στείλει τυχόν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που συλλαμβάνει πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν έχει ανακληθεί η υπηκοότητά τους.

«Θα στείλουμε πίσω όσους έχουμε στα χέρια μας, όμως ο κόσμος έχει βρει μια καινούργια μέθοδο τώρα: ανακαλεί τις υπηκοότητές τους», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

«Λένε ότι θα πρέπει να δικαστούν εκεί όπου συνελήφθησαν. Υποθέτω αυτή είναι ένα νέο είδος διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Θα στείλουμε τα μέλη του Νταές που έχουμε στα χέρια μας πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν την υπηκοότητά τους», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός είχε κάνει αυτή την προειδοποίηση καταγγέλλοντας παράλληλα την αδράνεια της ΕΕ αναφορικά με το θέμα.