ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αντίρριο: Έλληνες οι δύο νεκροί - Πώς έγινε η τραγωδία με το ιστιοπλοϊκό (pics+vids)

Τραγωδία στο Αντίρριο: Έλληνες οι δύο νεκροί - Πώς έγινε η τραγωδία με το ιστιοπλοϊκό (pics+vids)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Kακοκαιρία «Γηρυόνης»: Δύο  νεκροί από την φονική κακοκαιρία που «χτυπά» από την Κυριακή την Ελλάδα - Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο ανετράπη, ήταν τελικά Έλληνες.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για Γάλλους υπηκόους, (το σκάφος έφερε γαλλική σημαία), ωστόσο όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στο ραδιόφωνο 104,2 πρόκειται για δύο Έλληνες γεννηθέντες το 1960 και το 1962, που κατοικούν στον Πειραιά.

Ανέλκυση ιστιοπλοϊκού

Το πρωί της Δευτέρας (25/11/2019) δύτες «έπεσαν» στη θάλασσα προκειμένου να δέσουν το σκάφος που ανετράπη από τους ισχυρούς ανέμους.

Δείτε φωτογραφίες από την ανέλκυση του πλοίου στη Gallery:

Το σκάφος έφερε σημαία Γαλλίας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το μοιραίο ιστιοφόρο αρχικά εθεάθη χθες (24/11/2019) στην θαλάσσια περιοχή της Μακύνειας.

Ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ανέφερε πως το είδε μέσα στη θαλασσοταραχή να παλεύει με τα κύματα, κάτι που προκάλεσε απορία, δεδομένων των προειδοποιήσεων που υπήρχαν και για την πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Οι διασώστες στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας κατάφεραν να ανασύρουν τον πρώτο επιβάτη του ιστιoπλοϊκού για τον οποίο υπήρχε από τις 9 το βράδυ της Κυριακής (25/11/2019) η εικόνα ότι δεν είχε τις αισθήσεις του.

Δύσκολη αποδείχθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης σορού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έριξαν δίχτυ για να μπορέσουν να ανασύρουν το άψυχο σώμα.

Τα δύο άτομα επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων 7-8 μποφόρ, το ιστιοφόρο αναποδογύρισε και βούλιαξε.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ένα εκ των δύο ατόμων πρόλαβε και ειδοποίησε τις Αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

"Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου για πτώση άνδρα στη θάλασσα από ελλιμενισμένο Ι/Φ σκάφος στον ανατολικό προβλήτα Αντιρρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο, όπου μετά από έρευνες εντόπισαν άτομο στη θάλασσα. Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες για την ανάσυρσή του, με αρνητικά αποτελέσματα. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΜΑΚ), της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιώτες δύτες, ενώ στο σημείο έσπευσε και τριμελές κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο ανωτέρω άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ) και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν με την συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πυροσβεστικού σκάφους, όπου τελικά πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανασύρθηκε η σορός και δεύτερου ατόμου από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον του προαναφερόμενου προβλήτα. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας."

Με πληροφορίες από Tempo24.gr/thebest.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλειδώνουν» οι δικαιούχοι – Δείτε σε ποιους θα δοθεί

Σχετικές ειδήσεις