ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ένας άμαχος στην Υεμένη

Νεκρός ένας άμαχος στην Υεμένη

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ στρατιωτών της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και ενόπλων ανδρών του Σάντεκ αλ Άχμαρ, του ηγέτη μιας φυλής στα βόρεια της Σαναά.


Αφορμή για να ξεσπάσει η σύγκρουση ήταν η διάλυση του οδοφράγματος από μέλη της στρατιωτικής επιτροπής, η οποία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα, το οποίο είχε στηθεί κοντά στην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Αμράν του προαστίου αλ Χασάμπα.

Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν ακόμη από τα πυρά.

Η επιτροπή αυτή σχηματίστηκε έπειτα από την πολιτική συμφωνία για την αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ τον Φεβρουάριο. Επικεφαλής της είναι ο αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Η επιτροπή έχει επίσης αναλάβει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις ασφαλείας, ορισμένες υπηρεσίες των οποίων διοικούνται από στενούς συνεργάτες ή συγγενείς του προέδρου Σάλεχ.

Παρά το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του κόμματος του προέδρου και της αντιπολίτευσης, οι εντάσεις δεν έχουν τέλος στην πρωτεύουσα.