ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκαν έξι πτώματα - θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης στο νησί Ουάιτ

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκαν έξι πτώματα - θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης στο νησί Ουάιτ

Τα πτώματα έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/12) ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν τα πτώματα από το νησί Γουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Την Πέμπτη, η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να στείλει στελέχη της στο ηφαιστειακό νησί Ουάιτ για να ανακτηθούν τα λείψανα των εννέα ανθρώπων που, επισήμως, αγνοούνται και πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη της Δευτέρας.

Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε την Τετάρτη τους οκτώ νεκρούς, καθώς δύο άνθρωποι που νοσηλεύονταν με εγκαύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στο νησί Ουακαάρι («το ορατό», στη γλώσσα Μαορί), ή Ουάιτ, η αστυνομία ελπίζει να εντοπίσει τα πτώματα των εννέα ανθρώπων που αγνοούνται και θεωρείται σίγουρο πως είναι νεκροί και σκεπασμένοι από συντρίμμια και ηφαιστειακή τέφρα.