ΚΟΣΜΟΣ

Εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ προελαύνει στην Τρίπολη

Εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη: Ο στρατός του Χαφτάρ προελαύνει στην Τρίπολη
ASSOCIATED PRESS

Για προέλαση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ σε νέες περιοχές της Τρίπολης κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ επικαλούμενα το γραφείο Τύπου του LNA (Λιβυκός Εθνικός Στρατός).  

Ο Χαφτάρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα κάλεσε την Πέμπτη τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, στην «τελική μάχη», όπως είπε, για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός φέρεται να έχει καταλάβει την περιοχή AlTawghaar και προελαύνει προς τις περιοχές Salah Al-Deen και Al-Kraimiyah. Επίσης η Αστυνομική Ακαδημία της Τρίπολης και το στρατόπεδο Hamza έπεσαν στα χέρια του Χαφτάρ.

Στην Τρίπολη εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, η οποία υπέγραψε πρόσφατα το προκλητικό μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία.

Από τα περίχωρα της Τρίπολης που πλέον βρίσκονται σε κλοιό των αντικυβερνητικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος του στρατάρχη Χαφτάρ, Αχμέντ αλ Μισμάρι αποκάλυψε την εμπλοκή της Άγκυρας στον εμφύλιο της Λιβύης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019 - koinonikomerisma.gr: Η μεγάλη αλλαγή στους δικαιούχους