ΚΟΣΜΟΣ

Θεοφάνεια στο Νείλο – Το περιστέρι κάθισε στον Μητροπολίτη Μέμφιδος

Θεοφάνεια στο Νείλο – Το περιστέρι κάθισε στον Μητροπολίτη Μέμφιδος

Με τη ρίψη του τιμίου Σταυρού στο Νείλο από τον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, γιόρτασε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τα Θεοφάνεια.

Αλλά και στις Εκκλησίες του Καΐρου, την Παναγίτσα Ηλιουπόλεως και τον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προηγήθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού. Τα βλέμματα έπεσαν στον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο καθώς κατά τη διάρκεια του Αγιασμού ένα περιστέρι κάθισε στο κεφάλι του προκαλώντας επιφωνήματα χαράς.

Το τσουχτερό κρύο δεν εμπόδισε από το πρωί δεκάδες παροίκους να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στους ναούς και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το από δεκαετιών έθιμο της ρίψης του Σταυρού στο Νείλο.

Την ημέρα των Θεοφανείων έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου .

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ευχαρίστησε τον ΕΝΟΚ, ο οποίος για άλλη μια φορά άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί την παροικία και την εκκλησία για να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Χάγιατ ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μέμφιδος ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ΕΝΟΚ και στην Ελληνική παροικία και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κυρία Xρ. Σκουφαρίδου μετέφερε τις ευχές της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Κ και έδωσε τις ευχές της για μια ευλογημένη και δημιουργική χρονιά.

Στον Αγιασμό των Υδάτων παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Ν. Γαριλίδης, η μεγάλη ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κυρία Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Ανδρέας Γιόσρι και Λεωνίδας Φοντριέ.

Τόσο στον ΕΝΟΚ, όσο και στον Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης παραβρέθηκαν οι Πρόσκοποι του Καΐρου, οι οποίοι παιάνιζαν με την μπάντα τους, υπό τον αρχηγό τους και Κοινοτικό Επίτροπο κ. Α. Γιόσρι.

Στην Παναγία Ηλιούπολης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Παράλληλα, στον Κοινοτικό Ναό των Κοινοτικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Αρχιμ. Στέφανος και ο Πατ. Ιωακείμ.

Τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων παρακολούθησε ο κ. Πρέσβης κ. Ν. Γαριλίδης και – μεταξύ άλλων – η Πρέσβειρα του Πατριαρχικού Θρόνου κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού η οποία κρατούσε από το χέρι δύο λιλιπούτειες παροίκους, τη Γαλήνη και την Κωνσταντίνα.

Sofianou1.jpg
Η μεγάλη ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη - Σοφιανού

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σοφιανού μαζί με την Ε.Κ.Κ χρηματοδότησαν την ανακαίνιση του Κοινοτικού Ναού, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Το ψύχος απλώνεται σε όλη τη χώρα – Πού χιονίζει και πού υπάρχουν προβλήματα

Σχετικές ειδήσεις