ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση «Politico»: 7 στους 10 Αμερικανούς δεν ξέρουν πού... πέφτει το Ιράν

Δημοσκόπηση «Politico»: 7 στους 10 Αμερικανούς δεν ξέρουν πού... πέφτει το Ιράν
Pixabay

Με την Ουάσινγκτον να ζυγίζει την κατάσταση για τις επόμενες κινήσεις της, μετά τη δολοφονία του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, δημοσκόπηση δείχνει ότι από γεωγραφία οι Αμερικανοί παίρνουν κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico και της Morning Consult, που διενεργήθηκε στο διάστημα 4-5 Ιανουρίου (μετά τη δολοφονία του επικεφαλής των Δυνάμεων Κουντς, αλλά πριν το Ιράν εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ), μόλις 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων κατάφεραν να βρουν το Ιράν σε χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης!

Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 23% όταν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να εντοπίσουν το Ιράν σε έναν παγκόσμιο χάρτη που δεν ανέφερε, ωστόσο, ονομασίες χωρών.

Περίπου το 8% των Αμερικανών πέρασαν το Ιράν για το Ιράκ, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που νόμιζαν ότι το Ιράν βρίσκεται στην Ευρώπη, ανάμεσα σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, αλλά και η Ελλάδα.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες, πιο μορφωμένοι και ευκατάστατοι ερωτηθέντες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βρουν το Ιράν στο χάρτη από τους υπόλοιπους, ενώ δεν έπαιξε κανένα ρόλο η ηλικία τους ή η κομματική τους προτίμηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος: Έκαναν τσακωτούς αστυνομικούς - Έκαναν σεξ μέσα στο περιπολικό