ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός - Κίνα: Στους 56 οι νεκροί - Σχεδόν 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός - Κίνα: Στους 56 οι νεκροί - Σχεδόν 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
(AP Photo/Aaron Favila)

Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα δρομολόγια λεωφορείων εντός της επαρχίας από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People's Daily.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε σήμερα ξημερώματα πως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στην Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

Κλείνουν τα θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ

Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα Disneyland και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσουν από σήμερα για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong Disneyland θα συνεχίζουν να λειτουργούν, πρόσθεσε το δίκτυο.

Η κυβέρνηση της Σανγκάης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από χθες Σάββατο ανεστάλη η λειτουργία του θεματικού πάρκου της Disneyland στην πόλη.

Οι επταήμερες γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς ξεκίνησαν στην Κίνα την Παρασκευή, μια χρονική περίοδος όπου τα θεματικά πάρκα κατακλύζονται με τουρίστες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Εξαφανίζεται» το χιόνι από την Ελλάδα – Τι αποκαλύπτουν οι δορυφορικές εικόνες (pics)

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν

Σχετικές ειδήσεις