ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Μεταδίδεται και μέσω αέρος; Νέα αποκαλυπτική έρευνα

Κορονοϊός: Μεταδίδεται και μέσω αέρος; Νέα αποκαλυπτική έρευνα
Associated Press

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τις 826.200 και οι θάνατοι τις 40.600, επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να κατανοήσουν τους τρόπους μετάδοσης τoυ COVID-19.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, η οποία δημοσιεύτηκε στο medrxiv.org, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω αέρος.

Ίχνη ιικού φορτίου, όπως αναφέρει η έρευνα, εντοπίστηκαν σε δωμάτια ασθενών COVID-19 ώρες μετά την αποχώρησή τους από αυτά. Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα βασίστηκε σε δείγματα που έλαβε από 11 δωμάτια ασθενών. Οι ερευνητές εντόπισαν σωματίδια στον αέρα τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και στους διαδρόμους έξω από αυτά. Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ιός μπορεί για ώρες να επιζήσει στον αέρα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο κορονοϊός έχει τη δυνατότητα να μολύνει, σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τον αέρα, ενώ μεταδίδεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα συστήνουν στο προσωπικό του τομέα Υγείας να διαθέτει τον απαραίτητο προστατευτικό ρουχισμό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα – σοκ στην Ιταλία: Στραγγάλισε την 27χρονη σύντροφό του ενώ ήταν σε καραντίνα (pic)