ΚΟΣΜΟΣ

Χέιγκ: Δεν υπάρχει σχέδιο για επέμβαση σε Συρία-Ιράν

Χέιγκ: Δεν υπάρχει σχέδιο για επέμβαση σε Συρία-Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε πως οι δυτικές χώρες δεν σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση ούτε στη Συρία ούτε στο Ιράν.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ανέφερε: «Δεν έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Συρία, όπως συνέβη στη Λιβύη», τόνισε ο Χέιγκ επισημαίνοντας ότι το συριακό καθεστώς δεν στηρίζεται στην πολεμική του αεροπορία για να καταστείλει το κίνημα αμφισβήτησης.

Για το Ιράν, ο Βρετανός υπουργός εκτιμά ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής απειλεί με «διάδοση των πυρηνικών στη Μέση Ανατολή», ένας κίνδυνος «ιδιαίτερα απειλητικός για τους Ιρανούς, για όλη την περιοχή και για την ειρήνη στον κόσμο».

«Όμως, δεν είμαστε υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Προτείνουμε διαπραγματεύσεις, σοβαρές διαπραγματεύσεις εάν το Ιράν θέλει να συμμετάσχει σ' αυτές», τόνισε ο Χέιγκ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συμφωνήσουν σε νέες κυρώσεις κατά της χώρας αυτής κατά τη σύνοδό τους στις 23 Ιανουαρίου.