ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα - Πάνω από 26.000 οι θάνατοι (vid)

Κορονοϊός Γαλλία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα - Πάνω από 26.000 οι θάνατοι (vid)
ap

Η Γαλλία θα ξεκινήσει τη χαλάρωση των μέτρων, μετά από καραντίνα δύο μηνών, την Δευτέρα (11/05).

Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε και πάλι σήμερα, στους 243, από 178 που ήταν χθες. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στους 26.230.

Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στην εντατική μειώθηκε κατά 93 (3%), και ανέρχεται σε 2.868. Έχει επίσης μειωθεί στους 22.724 (από 23.208 χθες) ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 14 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έφτασαν τους 32.292.

Άρση μέτρων

Η Γαλλία θα ξεκινήσει τη χαλάρωση των μέτρων, μετά από καραντίνα δύο μηνών, την Δευτέρα. Η Γαλλία «είναι κομμένη στα δύο», ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό τομέα, παραδέχτηκε ο Φιλίπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να εξηγήσει το πώς θα αρθεί η καραντίνα η οποία ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου στη χώρα.

Στις «κόκκινες» περιοχές, όπως είναι το Παρίσι, οι κανόνες θα είναι πιο αυστηροί: τα γυμνάσια θα παραμείνουν κλειστά τον Μάιο και θα υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Τέσσερις περιοχές: η πρωτεύουσα, ο βορράς, η ανατολική και η κεντρική Γαλλία έχουν κηρυχθεί «κόκκινες» ζώνες επειδή ο ιός κυκλοφορεί πιο ενεργά σε αυτές και τα νοσοκομεία τους δέχονται μεγαλύτερη πίεση, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Στο νησί Μαγιότ, στον Ινδικό Ωκεανό, η άρση της καραντίνας αναβάλλεται.

Παρά την άρση της καραντίνας, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ τόνισε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Της... πλατείας και σήμερα: Μοτοπορεία στην Αγ. Παρασκευή - Το αδιαχώρητο σε Ν. Σμύρνη και Λυκαβηττό