ΚΟΣΜΟΣ

Λιμοί, παγετώνες, σεισμοί και ένας αστρονόμος που δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη Sun

Λιμοί, παγετώνες, σεισμοί και ένας αστρονόμος που δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη Sun

Η είδηση γράφτηκε από την εφημερίδα Sun και έκανε το γύρο του ίντερνετ: Ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση του, πολύ άσχημη για την ανθρωπότητα -  Πείνα, σεισμοί και εκτεταμένοι παγετώνες θα είναι οι συνέπειες του «Ηλιακού Ελαχίστου» σύμφωνα με τον αστρονόμο Tony Phillips ο οποίος δήλωσε επίσης πως εισερχόμαστε σε μια περίοδο με πολύ κρύο και επιπτώσεις που θα μοιάζουν αδιανόητες. - Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το 2020 είναι μέχρι στιγμής ένα από τα δυσκολότερα έτη για την ανθρωπότητα καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω... κάτω, τόσο στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην καθημερινότητά μας.

Φαίνεται όμως πως δεν είμαστε μόνο εμείς που αλλάξαμε την κανονικότητά μας, στην οποία πασχίζουμε να επιστρέψουμε παγκοσμίως, αλλά και ο Ήλιος, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα έχει εφιαλτικές επιπτώσεις στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο, Tony Phillips έρχονται πολύ χειρότερα για την ανθρωπότητα, καθώς σύντομα ο Ήλιος θα μπει σε «Solar Minimum». Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά ο Ήλιος θα μειώσει την ηλιακή του δραστηριότητα, κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 100 ημέρες!

Όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα Spaceweather, αυτό σημαίνει πρακτικά πως εισερχόμαστε σε μια περίοδο με πολύ κρύο και επιπτώσεις που μοιάζουν αδιανόητες: Λοιμούς, σεισμούς και εκτεταμένους παγετώνες!

«Μιλάμε για την χειρότερη ηλιακή κρίση του αιώνα. Το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου έχει γίνει αδύναμο, επιτρέποντας σε περισσότερες κοσμικές ακτίνες να μπαίνουν στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτές οι κοσμικές ακτίνες είναι βλαβερές για την Γη, καθώς επηρεάζουν την ηλεκτρο-χημική ανώτερη ατμόσφαιρά της», πρόσθεσε ο Phillips.

Mέχρι εδώ, οι παραπάνω ισχυρισμοί προφανώς προκαλούν τρόμο. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Τι ισχύει;

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Sun” ο αστρονόμος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Nasa scientists fear it could be a repeat of the Dalton Minimum, which happened between 1790 and 1830 — leading to periods of brutal cold, crop loss, famine and powerful volcanic eruptions».

Μετάφραση: «Επιστήμονες της NASA φοβούνται πως θα μπορούσε να επαναληφθεί το φαινόμενο “Το ελάχιστο του Ντάλτον” που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα 1790 και 1830. Τότε ακολούθησαν περίοδοι κρύου, ζημιές στη σοδειά, πείνα και ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις».

Όμως η αλήθεια είναι ότι ήδη από το 2017, η NASA είχε γνωστοποιήσει πως αναμένεται ένα Ηλιακό Ελάχιστο ανάμεσα στο 2019-2020 και πως δεν υφίσταται επικείμενος παγετώνας εξαιτίας της αναμενόμενης εισόδου σε αυτό. Μάλιστα, το Δεκέμβρη του 2019, η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) προέβη σε μια ακριβέστερη πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία, ένα Ηλιακό Ελάχιστο θα συνέβαινε τον Απρίλιο του 2020 με απόκλιση 6 μηνών (+/-). Βέβαια, η NASA δεν έχει έως τώρα (19/5/2020) ανακοινώσει την έναρξη του Ηλιακού Ελαχίστου.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο ίδιος ο αστρονόμος Dr. Tony Phillips διαψεύδει ότι έδωσε συνέντευξη στη Sun. Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς που κοινοποίησε η εφημερίδα, δήλωσε στο ellinikahoaxes τα ακόλουθα:

Μετάφραση:

«Ποτέ δεν παραχώρησα συνέντευξη ή οποιοδήποτε δήλωση στη “The Sun”. Σίγουρα, ουδέποτε είπα “Το ηλιακό Lockdown θα προκαλέσει λιμό, παγετώνες και ξηρασία” δηλώσεις που είναι ανυπόστατες. Καθημερινά, γράφω σε ένα site το οποίο ονομάζεται Spaceweather.com. Χωρίς να ζητήσει την άδειά μου ή έστω να επικοινωνήσει μαζί μου, η εφημερίδα “The Sun” αντέγραψε κάποιες ακριβείς δηλώσεις που έκανα στο Spaceweather.com και πρόσθεσε εισαγωγικά. Με αυτό τον τρόπο, έδωσε την παραπλανητική εντύπωση ότι απαντούσα σε ερωτήσεις ενός ρεπόρτερ της “The Sun”.

Έπειτα, παραποίησαν τα πραγματικά μου λεγόμενα με ψευδές περιεχόμενο αναφορικά με το “Ηλιακό Lockdown” και τις “φανταστικές” συνέπειές του. Η συνολική εντύπωση που δίνεται είναι πως εγώ έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για το Ηλιακό Ελάχιστο, την πείνα, την ξηρασία, τους σεισμούς κλπ. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν παραχώρησα συνέντευξη στην εφημερίδα “The Sun”. Πρόκειται για ανακατασκευή [των λεγομένων μου] που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό.

Θερμοί χαιρετισμοί, Tony».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Take away ποτά με συνωστισμό στην Θεσσαλονίκη – Παρενέβη η αστυνομία

Σχετικές ειδήσεις