ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχουν σχέδια για επέμβαση στη Συρία

ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχουν σχέδια για επέμβαση στη Συρία

Το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, δήλωσε ο νέος επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, Κνουντ Μπάρτελς.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός και, αυτή τη στιγμή, καμία οδηγία για μία πιθανή επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία», δήλωσε ο Δανός στρατηγός Μπάρτελς, μετά από συνεδρίαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού των 28 χωρών-μελών.

Ο στρατηγός Μπάρτελς επεσήμανε στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι οι χώρες μέλη του Μεσογειακού Διαλόγου «εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις ανατροπές στην περιοχή, είτε πρόκειται για τη Μέση Ανατολή είτε για το Μαγρέμπ».

«Όμως σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκε μία στρατιωτική επέμβαση», υπογράμμισε ο Μπάρτελς, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «πολύ διαφορετική» από αυτή στη Λιβύη.

Ο Μεσογειακός Διάλογος είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το ΝΑΤΟ το 1994 προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία του με τις επτά χώρες της περιοχή (την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Τυνησία) με στόχο τη «σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή.