ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Χαμόγελα στην Ισπανία - Μόνο ένας θάνατος για δεύτερο 24ωρο (vid)

Κορονοϊός: Χαμόγελα στην Ισπανία - Μόνο ένας θάνατος για δεύτερο 24ωρο (vid)
ap

Οι αρχές χρησιμοποιούν μια νέα μεθοδολογία καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ισπανία κατέγραψε έναν μόνο θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Το σύνολο των θυμάτων του ιού στη χώρα φτάνουν πλέον τα 27.119.

Οι αρχές χρησιμοποιούν μια νέα μεθοδολογία καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων.

Μόλις 38 θάνατοι αναφέρθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ συνολικά 237.906 διαγνωσμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι τα δεδομένα ενδέχεται να κυμανθούν τις επόμενες ημέρες καθώς προσαρμόζονται στη νέα μεθοδολογία.

Drive-in κινηματογράφος στη Μαδρίτη

Ένας κινηματογράφος drive-in στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη, εγκαινίασε χθες την θερινή περίοδο, μετά την άρση της καραντίνας λόγω κορονοϊού, με την προβολή του επιτυχημένου μιούζικαλ του 1978 "Grease".

Οι κινηματογραφικές αίθουσες και οι υπόλοιπες μορφές ψυχαγωγίας σε εσωτερικούς χώρους παραμένουν κλειστές στην Ισπανία, μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στον κόσμο από την επιδημία, η οποία τώρα αίρει σταδιακά τους περιορισμούς.

Αλλά το drive-in Autocine Race , όπου οι κινηματογραφόφιλοι μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητό τους, έλαβε το πράσινο φως για να ανοίξει και πάλι.

«Οι κινηματογράφοι drive-in ήταν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα αυτού του ιού», δήλωσε στο Reuters η συνιδρύτρια Κριστίνα Πόρτας.

Μολαταύτα, το drive-in θα λειτουργήσει με μειωμένη χωρητικότητα τα 100 αυτοκίνητα και με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Θα παραδίδουμε εμείς φαγητό στο αυτοκίνητό σας ώστε να μην χρειάζεται να βγαίνετε από το όχημά σας», εξηγεί η Πόρτας.

Οι κινηματογράφοι drive-in γνωρίζουν ημέρες δόξας στην μετά-κορονοϊό εποχή σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως η Λιθουανία, το Ντουμπάι, οι ΗΠΑ και οι Κάννες της Γαλλίας.

Στον Autocine οι ταξιθέτες φοράνε τα φωσφοριζέ τζάκετ για να διακρίνονται στη νύχτα και προστατευτικά προσώπου και καθοδηγούν τα αυτοκίνητα ώστε να παρκάρουν σε σημεία όπου υπάρχουν αυτοκόλλητα τηρώντας τους κανονισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις γυναίκες στο μικροσκόπιο - Εγκαύματα στο 93% του προσώπου έχει η 34χρονη