ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Bαριά ίχνη κορονοϊού σε προϊόντα αγοράς τροφίμων

Κίνα: Bαριά ίχνη κορονοϊού σε προϊόντα αγοράς τροφίμων
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Κίνα βρήκε ότι οι χώροι αγοραπωλησίας κρέατος και θαλασσινών στην αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο Πεκίνο είχαν μολυνθεί σοβαρά από τον νέο κορονοϊό

Υπάρχουν υποψίες ότι η χαμηλή θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία ίσως ήταν από τους παράγοντες σε συνέβαλαν σε αυτό, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η προκαταρκτική τους έκθεση έρχεται την ώρα που η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 την τελευταία εβδομάδα, τα οποία συνδέονται με την τεράστια αγορά τροφίμων Σινφάντι, όπου βρίσκονται αποθήκες και χώροι αγοραπωλησίας συνολικής έκτασης όσο 160 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο ξέσπασμα του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθούν πάνω από 100 άτομα και δημιούργησε φόβους για ευρύτερη διασπορά του ιού στην Κίνα.

Μεταξύ των ασθενών που εργάζονταν στην αγορά Σινφάντι, οι περισσότεροι απασχολούνταν στους πάγκους θαλασσινών και ακολουθούσαν αυτοί που εργάζονταν στο τμήμα βοδινού και πρόβειου κρέατος, ενώ οι ασθενείς από την αγορά θαλασσινών εμφάνισαν συμπτώματα νωρίτερα από άλλους, δήλωσε σήμερα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γου Ζουνγόου, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ευνοούν την επιβίωση των ιών καθώς και η υψηλή υγρασία ίσως είναι πιθανές εξηγήσεις για ποιο λόγο οι αγορές θαλασσινών μπορεί να είναι πηγή κρουσμάτων, σύμφωνα με την προκαταρκτική αξιολόγηση, δήλωσε ο Γου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Η Κίνα ανέστειλε αυτή την εβδομάδα τις εισαγωγές από προμηθευτές σολομού από την Ευρώπη εν μέσω φόβων ότι αυτές μπορεί να συνδέονται με τα πρόσφατα κρούσματα στο Πεκίνο.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης προειδοποιήσει να αποφεύγεται η κατανάλωση ωμού σολομού αφού ο ιός εντοπίστηκε σε επιφάνειες κοπής που χρησιμοποιούνται για εισαγόμενο σολομό, αν και η προέλευση των κρουσμάτων δεν είναι γνωστή.

Τα χαμηλά πρότυπα υγιεινής στις αγορές χονδρικής πώλησης τροφίμων και τα τρωτά σημεία στις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων είναι ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα κορυφαίο σώμα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρίκη από την ομολογία της 33χρονης - Σοκάρουν οι περιγραφές