ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ εν μέσω φημολογιών για ανασχηματισμό.

«Ο Έντουαρντ Φιλίπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την αποδέχθηκε», ανακοίνωσε η Προεδρία σήμερα σε δελτίο τύπου.

Τα Ηλύσια Πεδία πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι τον διορισμό της νέας κυβέρνησης.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της παραίτησης, ο Φιλίπ είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο προεδρικό μέγαρο.

Πρόκειται για μία αλλαγή που επιδίωξε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συγκροτηθεί μία «νέα ομάδα» που θα ακολουθήσει έναν «νέο (πολιτικό) δρόμο» για το τελευταίο μέρος της πορείας μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Ο 50χρονος Φιλίπ υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας από τις 15 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου, περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους πολίτες θέλουν τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του, μετά τις δημοτικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Στις εκλογές αυτές ο Φιλίπ συγκέντρωσε το 58,8% των ψήφων για τον δημαρχικό θώκο της Χάβρης, της οποίας υπήρξε δήμαρχος και στο παρελθόν, για δύο θητείες.

Η προαναγγελία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας χθες (02/07) σε εφημερίδα της περιφέρειας, είχε πει ότι η επόμενη φάση της προεδρίας του θα στελεχωθεί από μια νέα κυβερνητική ομάδα.

Αναφερόμενος στα επόμενα δυο χρόνια, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως μια από τις μεταρρυθμίσεις που θα ήθελε να προωθήσει είναι αυτή του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι θέλει να χαράξει «ένα "νέο δρόμο" με "μια νέα ομάδα"».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες στην κατάθεση της 10χρονης