ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στην Κίνα: 9 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες - Όλα «εισαγόμενα»

Κορονοϊός στην Κίνα: 9 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες - Όλα «εισαγόμενα»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:Εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός οριακά αυξημένος από εκείνον της προηγουμένης μέρας με οχτώ, και ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν μολυνθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Είναι η 12η συνεχόμενη ημέρα που δεν ανακοινώνεται καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για τον εντοπισμό 16 ασυμπτωματικών φορέων, από 19 την προηγουμένη. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους φορείς του ιού που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Άλλοι 45 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 288 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο. Συνολικά, έχουν αναρρώσει 80.091 ασθενείς, πάντα σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 – ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο – επί συνόλου 85.013 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δυσκολεύει η κατάσταση! Στα 259 τα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική