ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν στη Βηρυτό - Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε ένα μήνα

Λίβανος: Άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν στη Βηρυτό - Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε ένα μήνα

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε απόψε (31/8) στη Βηρυτό για τη δεύτερη επίσκεψή του στον Λίβανο μετά την τραγική έκρηξη της 4ης Αυγούστου σε μια προσπάθεια να επιλυθεί μια βαθιά πολιτική κρίση και να τιμήσει την πρώτη εκατονταετία από την ανακήρυξη του Μεγάλου Λιβάνου.

Το προεδρικό αεροσκάφος, στου οποίου τα παράθυρα υπήρχαν σημαίες της Γαλλίας και του Λιβάνου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού στις 21.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εκεί ο Μακρόν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και τον υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας Ολιβιέ Βεράν, έγινε δεκτός από τον αρχηγό του κράτους του Λιβάνου Μισέλ Αούν.

"Λιβανέζοι, είστε σαν αδέλφια για τους Γάλλους. Σας έδωσα την υπόσχεση: επιστρέφω στη Βηρυτό για να εξετάσω την επείγουσα βοήθεια και να οικοδομήσω μαζί με εσάς τις συνθήκες της ανοικοδόμησης και της σταθερότητας", έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Στην επίσκεψή του της 6ης Αυγούστου, ο Μακρόν τάχθηκε υπέρ μιας νέας "πολιτικής συμφωνίας" και επειγουσών μεταρρυθμίσεων, δίνοντας την υπόσχεση να επιστρέψει για να αποτιμήσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε από τις αρχές, τις οποίες αποδοκιμάζουν εδώ και μήνες οι πολίτες διαδηλώνοντας στους δρόμους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άσκηση Eunomia: Δέος! Τετραμερής ασπίδα κατά της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο (pics+vids)