ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Κινητικότητα στον Έβρο - Πληροφορίες για μετακίνηση αρμάτων

Τουρκικά ΜΜΕ: Κινητικότητα στον Έβρο - Πληροφορίες για μετακίνηση αρμάτων

Οι Τούρκοι φέρονται να μεταφέρουν δεκάδες τανκς από τη Συρία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο - Όπως αναφέρουν, τα άρματα μάχης φορτώθηκαν σε αρματοφορείς, έφτασαν στην Αλεξανδρέττα, και από εκεί με πλοίο ξεκίνησαν για την Ανατολική Θράκη και την Ανδριανούπολη.

Τανκς στα σύνορα με την Ελλάδα άρχισαν να μεταφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο κομβόι φορτηγών ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας μεταφέροντας 40 τανκ με τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην πόλη που βρίσκεται ακριβώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύει πως το καθεστώς Ερντογάν είναι αποφασισμένο να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι «η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε γκωλ» και των Ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο ήταν η στάλα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Πληροφορίες φέρουν τα άρματα αυτά να ανήκουν, ενδεχομένως, σε τεθωρακισμένες μονάδες της Α.Θράκης.

Άλλωστε είχε επιβεβαιωθεί και παλαιότερα ότι τουρκικά άρματα μάχης από την περιοχή αυτή είχαν μεταφερθεί στην Συρία για να συνδράμουν στις μάχες με τους Κούρδους και τους Σύριους.

Η μετακίνηση οπλικών συστημάτων προς την ευρύτερη περιοχή του Έβρου συμπίπτει ωστόσο με τις πρόσφατες πολεμικές δηλώσεις του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν μιλώντας σε εγκαίνια νοσοκομείου, σημειώνοντας:

«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι «προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Εφιαλτικό σενάριο: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο κύμα»