ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ θάνατοι από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη

Οκτώ θάνατοι από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη
Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη...

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός σε πολλές περιοχές.

Οι θάνατοι από το ψύχος σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία. Τα θύματα ήταν άνδρες ηλικίας από 33 ως 72 ετών.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης έκλεισε σήμερα εξαιτίας του χιονιού που πέφτει αδιάκοπα από χθες στο απόγευμα στην περιοχή.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του Κουαντρέν αναφέρουν πως το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον ως τις 18.00 (τοπική ώρα). Οι πτήσεις έχουν διακοπεί από χθες το απόγευμα επειδή την περιοχή καλύπτει ομίχλη και ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Περίπου 100 επιβάτες έχουν βρει καταφύγιο στο ίδιο το αεροδρόμιο, ενώ άλλοι 300 πέρασαν τη νύχτα σε καταλύματα της πολιτικής προστασίας, καθώς δεν υπάρχουν ταξί, λεωφορεία και τρένα ούτε διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία.

Η Γενεύη είχε χθες 20 εκατοστά χιόνι και σήμερα το ύψος του αναμενόταν ότι θα φτάσει τα 15.

Στη Γερμανία, έγινε εκχιονισμός στους διαδρόμους των περισσοτέρων αεροδρομίων της με αποτέλεσμα να μπορούν να λειτουργήσουν. Όμως οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν τους υπεύθυνους να κλείνουν κατά διαστήματα έναν από τους τρεις διαδρόμους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Τουλάχιστον 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο ματαιώθηκαν εξαιτίας των αναστατώσεων που προκάλεσε η κακοκαιρία αλλού.

Στο Βερολίνο, η θερμοκρασία στη διάρκεια της νύκτας έπεσε στους 10 βαθμούς υπό το μηδέν.

Ροή Ειδήσεων