ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία - Κορονοϊός: Ο εμβολιασμός είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτικός - Τουλάχιστον στην πρώτη φάση

Ισπανία - Κορονοϊός: Ο εμβολιασμός είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτικός - Τουλάχιστον στην πρώτη φάση

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ Ισπανία είναι απίθανο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την Covid-19, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, ανέφεραν σήμερα πηγές του υπουργείου Υγείας.

Με βάση την ισπανική νομοθεσία, ο εμβολιασμός γίνεται εθελοντικά, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μια επιδημία, η κυβέρνηση θα μπορούσε να τον κάνει υποχρεωτικό. «Υπάρχουν τα εργαλεία για να γίνει (υποχρεωτικός). Αλλά δεν είναι αυτό το σχέδιο προς το παρόν», είπε η μία πηγή ενώ μια άλλη επιβεβαίωσε ότι πιθανότατα ο εμβολιασμός θα παραμείνει εθελοντικός.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η Ισπανία ενδέχεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τον Ιανουάριο και να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Οι πηγές ωστόσο είπαν ότι ακόμη δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τη Φάση 3 των δοκιμών των πιο πολλά υποσχόμενων εμβολίων για να ξέρουν ποιο θα αγοραστεί τελικά, πώς θα μεταφερθεί, πού θα αποθηκευτεί ή ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι. Όταν καταστούν διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες και εγκριθεί η χρήση των εμβολίων αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισπανία μπορεί να εμβολιάσει γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, χάρη στην εμπειρία που διαθέτουν τα κέντρα δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό έως και 90%. Είναι φτηνότερο και πιο εύκολο να διανεμηθεί, σε σύγκριση με εκείνα των δύο βασικών ανταγωνιστών της, της Pfizer Inc ή της Moderna.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά