ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Δραματική πρόβλεψη από την ιολόγο της Γουχάν - «Θα έρθουν και άλλες πανδημίες»

Κορονοϊός: Δραματική πρόβλεψη από την ιολόγο της Γουχάν - «Θα έρθουν και άλλες πανδημίες»

Έγινε γνωστή στο ξεκίνημα της πανδημίας ως ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από το ξέσπασμά της, ωστόσο η Shi Zhengli, προειδοποίησε για τα... χειρότερα!

Ο πλανήτης δίνει μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο η ιολόγος που ανακάλυψε πρώτη τον covid-19, η Shi Zhengli, δήλωσε πως στο μέλλον θα δούμε και άλλες πανδημίες πάνω στον κόσμο, οι οποίες θα έχουν μια κοινή αφετηρία: Τις νυχτερίδες!

Η Shi Zhengli, η οποία έγινε διάσημη ως η γυναίκα που ανακάλυψε πρώτη την πανδημία (ακόμη και ως ύποπτη πως εργαζόταν για την Κυβέρνηση της Κίνας), εργάζεται εδώ και χρόνια σε σπηλιές και πάνω σε νυχτερίδες, οι οποίες ευθύνονται κατά πάσα πιθανότητα για το ξέσπασμα της πανδημίας.

H Shi Zhengli

Η Zhengli εργάζεται στο ινστιτούτου ιολογία της Ουχάν, μέσα στο οποίο φυλάσσεται η μεγαλύτερη βάση δεδομένων ιών της Ασίας. Με μια δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας να αναφέρει πως η Zhnegli ήταν εκείνη που ανακάλυψε τον covid-19 και διέφυγε από το συγκεκριμένο ινστιτούτο.

«Δεν θα πρέπει να αναζητούμε τέτοιους ιούς μόνο στην Κίνα αλλά σε όλα την Ανατολική Ασία. Στο μέλλον θα δούμε και άλλες παρόμοιους ιούς», δήλωσε στον Guardian η «Bat Woman», όπως είναι το προσωνύμιό της.

Η ομάδα της Zhengli αναζητά δείγματα του covid-19 σε φάρμες της επαρχίας Hubei, ώστε να εντοπιστεί η πηγή της πανδημίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η εύρεση κάποιου ίχνους.

Η Zhengli τόνισε πως ο ιός πιθανότατα βρισκόταν πάνω σε κάποιο ζώο-ξενιστή για αρκετό καιρό πριν μεταπηδήσει στους ανθρώπους, άποψη με την οποία συμφωνεί και ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Edward Holmes.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τι θα κρίνει το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης άρσης του lockdown