ΚΟΣΜΟΣ

Οι Έλληνες, τα ναζιστικά σύμβολα και η οργή για την Γερμανία

Οι Έλληνες, τα ναζιστικά σύμβολα και η οργή για την Γερμανία

Εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική κοινωνία και στον Τύπο της χώρας μας σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουν την γερμανική πολιτική, έχει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της Dailymail.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την οργή που ξεχειλίζει πλέον στους δρόμους της πατρίδας μας καθώς οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Γερμανία έχει «αναλάβει ουσιαστικά τον έλεγχο της οικονομίας μας».

merkel3
MERKEL1

Παράλληλα, αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες, οι διαδηλωτές έχουν κάψει γερμανικές σημαίες ενώ έχουν παραμορφώσει το σήμα της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να μοιάζει σε αυτό της Τράπεζας του Βερολίνου.

Στην συνέχεια, το άρθρο δίνει έμφαση σε εξώφυλλα εφημερίδας της χώρας μας, στο οποίο απεικονίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ως αξιωματικός των Ναζί, ωστόσο τονίζει ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι απόρροια της γερμανικής πολιτικής που οδήγησε την Ελλάδα να πάρει επώδυνα μέτρα προκειμένου να σταματήσει τη κρίση χρέους.

MERKEL3

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα θεωρούν πως οι Γερμανοί αλλάζουν συνεχώς τα κριτήρια που απαιτούνται για την εκταμίευση των 130 δισ ευρώ που απαιτούνται για την διάσωση της οικονομίας μας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία είχε ζητήσει από τη χώρα μας να κόψει επιπλέον 325 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο η προγραμματισμένη συνάντηση στην οποία θα «κλείδωνε» η συμφωνία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

MERKEL4

Μάλιστα, σχολιάζει ακόμα ότι οι σατιρικές διαδηλώσεις παρομοιάζουν την γερμανική κυβέρνηση με τους Ναζί που κατέλαβαν την Ελλάδα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφίσες κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας με τη Μέρκελ ντυμένη ως αξιωματικό στο καθεστώς του Χίτλερ, φορώντας μια σβάστικα ως περιβραχιόνιο που φέρει το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «δημόσιος κίνδυνος».

MERKEL5

Τέλος, αναφέρει ότι σκίτσα εφημερίδων παρουσιάζουν τους σύγχρονους γερμανούς αξιωματούχους ντυμένους με στολή του Τρίτου Ράιχ.

MERKEL6