ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ από Ουάσιγκτον: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ, δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα»

Τραμπ από Ουάσιγκτον: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ, δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα»

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της Ουάσιγκτον, σε μια διαδήλωση - επίδειξη δύναμης, τη στιγμή που το Κογκρέσο αναμένεται να επικυρώσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές - Επεισόδια και επιθετική ρητορική από Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε χιλιάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους εδώ σήμερα, στρέψτε τις κάμερες προς το πλήθος να δουν όλοι τι συμβαίνει εδώ. Όσοι είναι εδώ, να ξέρετε, ότι δεν θα το ανεχτούν (σ.σ το αποτέλεσμα)», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα σταματήσουμε την κλοπή, σήμερα θα παρουσιάσω μερικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι κερδίσαμε τις εκλογές και μάλιστα πιο άνετα από το 2016», είπε απευθυνόμενος στους χιλιάδες υποστηρικτές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς «αδύναμους» και «αξιολύπητους».

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές, αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Πενς δεν θα ακολουθήσει την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ και θα «τηρήσει τον όρκο του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πλημμύρισε» η Ουάσιγκτον - Εισέβαλαν στο Καπιτώλιο διαδηλωτές

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, που κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβάζονταν, χωρίς να φορούν μάσκα, στο Μετρό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που δεν αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ενθάρρυνε εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε.

Ο ίδιος εκφώνησε ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του από την πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου, όπου επανέλαβε τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας, τις οποίες διατυπώνει ανελλιπώς τους τελευταίους 2 μήνες, χωρίς κάποια απόδειξη.

Η Κάθριν Κάλντγουελ, ηλικίας 61 ετών, και ο σύζυγός της ήρθαν από το Όρεγκον, μια διαδρομή 5 ωρών, για να στηρίξουν τον Τραμπ. «Έκλεψαν τις εκλογές», «είμαι απόλυτα βέβαιη», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, στη διαδήλωση δεν κύλησαν όλα ήρεμα καθώς καθώς μερίδα υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλε στον αύλειο χώρο του Καπιτωλίου, όπου συγκρούστηκε με την αστυνομία.

Μάλιστα εκκενώθηκαν και δύο κτήρια του Καπιτωλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύο εμβόλια στη «μάχη» με τον κορονοϊό στην Ευρώπη μετά το «πράσινο φως» για τη Moderna