ΚΟΣΜΟΣ

Για τις «βραδιές ακολασίας» θα καταθέσει ο Στρος Καν

Για τις «βραδιές ακολασίας» θα καταθέσει ο Στρος Καν

Στον ανακριτή της Λιλ οδηγείται την Τρίτη ο Ντομινίκ Στρος Καν, για να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση μαστροπείας του ξενοδοχείου Κάρλτον.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Στρος Καν είναι «η συνέργια σε μαστροπεία και κατάχρηση της εμπιστοσύνης όσον αφορά αγαθά (ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα), τα οποία έχουν κοινωνική αποστολή», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ανακριτής ενδέχεται να διατάξει την προσωρινή προσωποκράτηση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, έως και 96 ώρες.

Οι επιχειρηματίες της Λιλ Φαμπρίς Πατσκοφσκί και Νταβίντ Ροκέ διοργάνωναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο «βραδιές ακολασίας». Η τελευταία από αυτές τις διοργανώσεις πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, την παραμονή της σύλληψης του Στρος Καν από την αστυνομία Νέας Υόρκης, στις 13 Μαΐου 2011.

Πηγές προσκείμενες στην ανάκριση ανέφεραν ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι να τεκμηριωθεί, «εάν και κατά πόσον ο Στρος Καν είχε ακριβή γνώση» ότι «οι παροχές», των οποίων έτυχε, χάρη στους Ροκέ-Πατσκοφσκί, «ήταν δόλιες».

Ο συνήγορος του Στρος Καν, Ανρί Λεκλέρ, έχει τονίσει ότι «ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι ήταν εκδιδόμενες γυναίκες αυτές, με τις οποίες έκανε παρέα στα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων».