ΚΟΣΜΟΣ

Μαύρο Θησαυροφυλάκιο: Τι κρύβει η CIA για τους εξωγήινους - Τα μυστικά έγγραφα που μπορείτε να δείτε

Μαύρο Θησαυροφυλάκιο: Τι κρύβει η CIA για τους εξωγήινους - Τα μυστικά έγγραφα που μπορείτε να δείτε

Μια ιστοσελίδα μοιράζει δωρεάν απόρρητα έγγραφα τα οποία έφτασαν στην κατοχή του το μακρινό 1996!

Το όνομα Τζον Γκρίνγουολντ μπορεί να μη λέει πολλά στο ευρύ κοινό ωστόσο στους κύκλους των θεωριών συνωμοσίας λατρεύεται ως... θεός καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «Black Vault».

Τι είναι όμως η εν λόγω ιστοσελίδα; Ο δημιουργός της προσφέρει απόρρητα έγγραφα της CIA σχετικά με εξωγήινους. Ο ίδιος λέει ότι «πριν από περίπου 20 χρόνια ξεκίνησα να διεκδικώ τη δημοσιοποίηση απόρρητων αρχείων από διάφορες αμερικανικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της CIA. Επικαλέστηκα περί τις 10.000 φορές την Αρχή Ελεύθερης Διάθεσης Πληροφοριών (Freedom Of Information Acts - FOIA). Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσω 2,2 εκατομμύρια σελίδες, για διάφορες υποθέσεις, τις οποίες και αναρτώ στο www.blackvault.com».

Ο Γκρίνγουολντ άρχισε να ενοχλεί συστηματικά τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες για έγγραφα σχετικά με UFO από το 1996, όταν ήταν 15 ετών. Εν τέλει κάποια ημέρα παρέλαβε ένα μεγάλο κιβώτιο, γεμάτο με έγγραφα.

Αργότερα αγόρασε έναν ψηφιακό δίσκο CD-ROM (αγνώστου προελεύσεως), επίσης γεμάτο με χιλιάδες αναφορές σε ΑΤΙΑ. Ωστόσο, κατά τη μαρτυρία του Γκρίνγουολντ, η CIA είχε φροντίσει να καταστήσει εξαιρετικά δύσχρηστο το απέραντο αυτό υλικό, καθώς ήταν ψηφιοποιημένο σε μια πεπαλαιωμένη μορφή, χωρίς δυνατότητα άμεσου εντοπισμού λέξεων-κλειδιών.

Ο Γκρίνγουολντ αναγκάστηκε να σκανάρει τα πάντα από την αρχή, έτσι ώστε να προσφέρει στους ερευνητές των UFO και το κοινό τα αρχεία υπό μορφή searchable pdf.

Η πύρινη σφαίρα της Ρωσίας

Μεταξύ των χιλιάδων εγγράφων τα οποία χρειάστηκε να ψηφιοποιήσει ένα προς ένα ο ίδιος, ο Γκρίνγουολντ ξεχώρισε ορισμένες αναφορές σε αλλόκοτα συμβάντα. Όπως μια ανεξήγητη έκρηξη που συνέβη σε μία μικρή πόλη της Ρωσίας, ύστερα από την οποίαν «εμφανίστηκε στον ουρανό μια κινούμενη διάπυρη σφαίρα» σύμφωνα με τους περιοίκους. Εκ των υστέρων, βέβαια, το μυστήριο λύθηκε από στρατιωτικούς, οι οποίοι εξήγησαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ανάφλεξη σε αποθήκη νιτρικής αμμωνίας, περίπου όπως συνέβη στην καταστροφή της Βηρυτού πριν από μερικούς μήνες.

Βόσνιος ήρθε σε επαφή με εξωγήινους!

Ένα άλλο αρχείο αφορά σε μαρτυρία ενός δραπέτη από τη Βοσνία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με εξωγήινους. Και σε μια άλλη αναφορά, ένας υποδιευθυντής Επιστήμης και Τεχνολογίας της CIA φέρεται να «εξεδήλωσε ενδιαφέρον για ένα αντικείμενο το οποίο μετεφέρθη στο γραφείο του. Αποφάσισε να το εξετάσει αυτοπροσώπως και κατόπιν συνέστησε την περαιτέρω διερεύνησή του. Ωστόσο, η εισήγηση του συγκεκριμένου στελέχους της CIA παραμένει απόρρητη».

Ποια είναι η αλήθεια τελικά;

Παρά την πολύ υψηλή επισκεψιμότητα του σάιτ του, ο Γκρινγουλντ βρίσκεται στη μέση μιας συζήτησης σχετικά με την προέλευση των πληροφοριών του και κατά πόσο εκείνες είναι αξιόπιστες.

Σε κανένα από τα έγγραφα που έχει φέρει στο φως μέχρι στιγμής δεν βεβαιώνεται η ύπαρξη UFO, κάποια επίσκεψη από εξωγήινους. Σε όλα τα συμβάντα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα οι μαρτυρίες να είδαν στον ουρανό κάτι που ήθελαν να δουν και όχι κάτι που πραγματικά συνδέεται με εξωγήινη τεχνολογία.

Όπως και αν έχει, το «Μαύρο Θησαυροφυλάκιο» παραμένει ένα από τα πλέον μυστηριώδη σάιτ του διαδικτύου...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Click away: Σε ετοιμότητα ο εμπορικός κόσμος για το άνοιγμα - «Πορτοκαλί φως» και από Μητσοτάκη