ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Ξέσπασε μυστηριώδης ασθένεια στην Τανζανία - 15 νεκροί ήδη

Παγκόσμια ανησυχία: Ξέσπασε μυστηριώδης ασθένεια στην Τανζανία - 15 νεκροί ήδη

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σπεύδει στην περιοχή.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς μια μυστηριώδη ασθένεια στην Τανζανία έχει σκοτώσει μέσα σε λίγες ημέρες 15 ανθρώπους ενώ άλλοι 50 νοσηλεύονται!

Η μυστηριώδης ασθένεια προκαλεί εμετό με αίμα στους φορείς και ξέσπασε στην πόλη Mbeya. Η Felista Kisandu, επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας, βρίσκεται στην περιοχή με κλιμάκιο και ερευνά τι έχει φέρει το ξέσπασμα της μυστηριώδους ασθένειας.

«Το πρόβλημα δεν έχει επεκταθεί πέρα από την περιφέρεια Ifumbo, όπου αρκετός κόσμος κάνει εμετό με αίμα και πεθαίνει αν δεν έχει άμεσα ιατρική βοήθεια», δήλωσε.

Τι έχει φέρει αυτό το ξέσπασμα αλλά και ποια είναι αυτή η ασθένεια δεν γνωρίζει κανείς ωστόσο η Κυβέρνηση της Τανζανίας είναι καθησυχαστική.

Η πρώτη υποψία όλων έχει να κάνει με το νερό, όπου έχει ληφθεί δείγμα και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει απάντηση από τις αναλύσεις.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Ιατρικού Κέντρου της Mbeya, είχε ξεσπάσει μια παρόμοια κατάσταση το 2018, όταν αρκετοί άνθρωποι είχαν παρουσιάσει υψηλό πυρετό, πόνους στο στομάχι και εμετό με αίμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου αν συνεχίσουμε έτσι