ΚΟΣΜΟΣ

Εριστικός Ακάρ: Η Ελλάδα δεν φέρεται σαν καλός γείτονας - Θα προστατεύσουμε την Γαλάζια Πατρίδα»

Εριστικός Ακάρ: Η Ελλάδα δεν φέρεται σαν καλός γείτονας - Θα προστατεύσουμε την Γαλάζια Πατρίδα»

Ακόμη ένα παραλήρημα του υπουργού Άμυνας του καθεστώτος Ερντογάν, ο οποίος... φαντάστηκε παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά F-16.

Πιστή στο ραντεβού της με τις προκλήσεις είναι η Τουρκία, καθώς δια στόματος του Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέες απειλές σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αφορμή την δήθεν... παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά F-16.

«Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν είναι η κατάλληλη για μία καλή γειτνίαση. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή το δημοσίευμα του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το οποίο ανέφερε -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιούσε έρευνες στο Αιγαίο, κάτι που ελληνικές στρατιωτικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά.

Από τα «πυρά» του Ακάρ δεν ξέφυγε ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας να σχολιάζει: «Η ΕΕ μας λέει για ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών (σ.σ. 13 νεκροί στρατιώτες) μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα;».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 λέγοντας πως είναι ένα αμυντικό σύστημα, που θα χρησιμοποιηθεί εάν και εφόσον κινδυνεύσει η Τουρκία, ενώ δεν απέφυγε να στρέψει τα βέλη του και προς τις ΗΠΑ, λέγοντας πως οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του και ιδίως ο αποκλεισμός της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 «δεν είναι σύμφωνα με το πνεύμα συμμαχίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης μετά την απόφαση για προφυλάκιση