ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αναζήτηση για το μυστηριώδη φορέα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Βρετανία: Αναζήτηση για το  μυστηριώδη φορέα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Έκκληση για να βρεθεί ο πολίτης που εισήγαγε στη Βρετανία το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊοϋ που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βραζιλία, απευθύνουν οι αρχές στη Βρετανία.

Η Βρετανία έχει καταγράψει έξι κρούσματα της παραλλαγής P.1, που εμφανίσθηκε στο Μανάους, της βόρειας Βραζιλίας που φέρεται να αντιστέκεται στα εμβόλια περισσότερο από τα γνωστά στελέχη.

Τρία κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Σκωτία και τρία στην Αγγλία, ένα από αυτά ωστόσο δεν μπορεί να εντοπισθεί επειδή δεν ανέφερε στοιχεία επικοινωνίας στο έντυπο που συνόδευε το διαγνωστικό τεστ.

"Εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το πρόσωπο αυτό", δήλωσε στο BBC ο υφυπουργός αρμόδιος για τα εμβόλια Ναντίμ Ζαχάουι ζητώντας να δώσουν το παρών στις αρχές όλοι όσοι έκαναν διαγωνιστικό τεστ στις 12 Φεβρουαρίου και δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα το αποτέλεσμα.

Μέχρι την Κυριακή, πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού - λίγο περισσότερο από το 30% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 800.000 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις