ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Νέο τραγικό ρεκόρ 2.841 θανάτων σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Νέο τραγικό ρεκόρ 2.841 θανάτων σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (16/3) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 2.841 ασθενείς με τον COVID-19 — αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη Βραζιλία φθάνει πλέον τους 282.127 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, διαγνώστηκαν 83.926 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 11.603.535.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, με την κατάσταση να μοιάζει να παραμένει εκτός ελέγχου ενώ αναμένεται να αναλάβει νέος υπουργός Υγείας, ο τέταρτος από την εκδήλωση της πανδημίας, σε μερικές εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι αποφάσισε να ονομάσει τον γιατρό Μαρσέλου Κεϊρόγκα νέο υπουργό Υγείας.

«Αποφάσισα απόψε να ονομάσω τον Μαρσέλου Κεϊρόγκα υπουργό Υγείας», που θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Εντουάρντου Παζουέλου, είπε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με υποστηρικτές του στο προεδρικό μέγαρο.

Η μετάβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί «σε δύο ως τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε.

Την πληροφορία ότι ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να ονομάσει τον Δρ. Κεϊρόγκα νέο υπουργό Υγείας είχε μεταδώσει νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, καθώς ο στρατηγός Παζουέλου δεχόταν έντονες επικρίσεις για τους χειρισμούς του, ειδικά ως προς την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca: Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους