ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Κούβα: Ξεπέρασαν τα 65.000 τα κρούσματα - Στους 387 ανέρχονται οι θάνατοι

Κορονοϊός - Κούβα: Ξεπέρασαν τα 65.000 τα κρούσματα - Στους 387 ανέρχονται οι θάνατοι

Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 735 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 3 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 387 νεκρούς επί συνόλου 65.149 μολύνσεων στη νήσο της Καραϊβικής από τον Μάρτιο του 2020.

Το όριο των πενήντα χιλιάδων κρουσμάτων ξεπεράστηκε την 1η Μαρτίου.

Σχεδόν όλα τα νέα κρούσματα – εκτός από δέκα – οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, ενώ τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Αβάνα (396), όπου ο δείκτης επίπτωσης βρίσκεται στο επίπεδο των 278 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που εν μέρει αποδίδεται στο άνοιγμα των συνόρων της στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Η έξαρση ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν ξανά μέτρα, όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες. Η χώρα των 11 εκατ. κατοίκων δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα, αν και η κατάσταση δεν χωράει σύγκριση με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χαλάρωση... με το σταγονόμετρο - Τα νέα μέτρα για μετακίνηση, SMS 6 και κομμωτήρια