ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca: Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε περισσότερα εμβόλια από όσα μπορούσαμε

Astrazeneca εργοστάσιο
AP PHOTO

Στην αντεπίθεση πέρασε ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca υποστηρίζοντας ότι ποτέ η εταιρεία δεν υποσχέθηκε περισσότερα εμβόλια από όσα μπορούσε να παράγει

Τις πρώτες του απαντήσεις μετά την αγωγή σε βάρος της AstraZeneca από την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν υποσχέθηκαν περισσότερα εμβόλια από όσα μπορούσαν να παράγουν.

«Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε περισσότερα από αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε, επικοινωνήσαμε αυτό που νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε επιτύχει κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά ο Πασκάλ Σοριότ μιλωντας σε δημοιογράφους.

Ο Σοριότ υπερασπίστηκε με τον τρόπο αυτό τις μεγάλες περικοπές στη διάθεση των εμβολίων, που προκάλεσαν την κατάθεση μιας αγωγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε η εταιρία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να παραδώσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορούσε στην ΕΕ.

Την ίδια ώρα η AstraZeneca εργάζεται όσο γίνεται πιο γρήγορα για να συγκεντρώσει δεδομένα του εμβολίου της κατά του κορονοϊού προκειμένου να καταθέσει αίτηση για την έγκρισή του από τις ΗΠΑ.

Ο όγκος, όμως, των δεδομένων είναι πολύ μεγάλος, όπως δήλωσαν διευθυντικά στελέχη της, καθώς η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις για την αίτησή της.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα δεδομένα, από μία μελέτη της Φάσης ΙΙΙ και έτσι, εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να συνθέσουμε τα στοιχεία και να τα καταθέσουμε» δήλωσε ο Μενέλαος Πάγκαλος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BioPharmaceuticals R&D στην AstraZeneca.

Από την πλευρά του ο Σοριοτ δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στα δεδομένα, αλλά ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έχουν μεγάλο όγκο.

Η εταιρία δήλωσε σήμερα, ότι προγραμματίζει να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για μία καθυστέρηση από τα τέλη Μαρτίου, όταν η εταιρία είχε επίσης, δηλώσει ότι θα κατέθετε τα στοιχεία, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Σοριοτ δήλωσε ότι η εταιρία αναμένει ακόμη ότι θα επιτύχει την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με αεροσκάφος στο Αιγαίο: Υποψία για βόμβα - Απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά