ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απέλασε Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση δικού της

Μόσχα
AP

Η Ρωσία αποφάσισε να απελάσει τον σύμβουλο του στρατιωτικού ακολούθου της ρουμάνικης πρεσβείας, σε αντίποινα για την απόφαση της Ρουμανίας να απελάσει νωρίτερα έναν Ρώσο διπλωμάτη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο πρέσβης της Ρουμανίας Κριστιάν Ιστράτε εκλήθη στο ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, στον οποίο δόθηκε νότα του υπουργείου με την οποία του κοινοποιήθηκε ότι ο Ρουμάνος διπλωμάτης Γκ. Ιλέσκου κηρύσσεται ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα πρέπει να εγκαταλείψει την χώρα εντός 72 ωρών.

Η Ρουμανία είχε ανακοινώσει στις 26 Απριλίου την απέλαση του σύμβουλου του στρατιωτικού ακολούθου της ρωσικής πρεσβείας, για δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με την διπλωματική του ιδιότητα, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λόγους για την απόφαση της αυτή.

Επτά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που ανήκαν κατά το παρελθόν στο σοβιετικό μπλοκ και οι οποίες έγιναν μετέπειτα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχουν προβεί σε απελάσεις Ρώσων διπλωμάτων κατά τη διάρκεια του Απριλίου, προκαλώντας αντίποινα εκ μέρους της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους της Καρολίνας - Από εκεί μπήκαν στο σπίτι